Pelly Group satsar i Nässjö

Pelly Group flyttar produktionsanläggningen i Hillerstorp till Nässjö. Foto: Pelly Group

Pelly Group, där Sara Berglund nyligen tillträtt som vd, har i dag meddelat att de har för avsikt att flytta produktionsanläggningen i Hillerstorp till Nässjö för att skapa ett kompetenscenter för produktion av trä.

– Vi ser ett ökat behov av våra inredningslösningar på marknaden och behöver därav säkra upp att vi kan leverera rätt produkter till rätt pris, i rätt volymer och till rätt kvalité, säger Sara Berglund.
På detta sätt möjliggör vi lastbalansering mellan våra produktionslinor vid produktionstoppar och säkerställer att vi har personal på plats även vid personalfrånvaro och vinner logistiska fördelar. Med detta som grund har vi som avsikt att samla vår produktion i Nässjö, flytten planeras att genomföras under sommarmånaderna, fortsätter Sara.

– Vi hoppas, tror och vill att vår kompetenta personalstyrka som i dag arbetar i produktionen i Hillerstorp följer med oss på denna storsatsning. Detta möjliggör också framtida kompetensförsörjning genom närheten till stiftelsen Träcentrum Nässjö, säger Jonas Torstensson, Operation Manager, Pelly Group.