Instalco tar uppdrag i Malmös nya domstolsbyggnad

Instalco tar stort prestigeprojekt i Malmö. Foto: Instalco

Instalcos Malmöbaserade bolag Insta El Syd har fått uppdraget av Peab att utföra el-entreprenaden vid byggnationen av Malmös nya domstolsbyggnad. El-entreprenaden blir Insta Els hittills största uppdrag och utförandet kommer att göras i konsortiesamarbete med APQ EL.

Den nya domstolsbyggnaden, som kommer att bli en av Sveriges största, omfattar 34 000 kvadratmeter bruttoarena. Fastigheten ska byggas i direkt anslutning till Malmö centralstation i Nyhamnen i centrala Malmö.

– Det här är ett stort prestigeprojekt för oss och vi är såklart glada och stolta över det här samarbetet med Peab. Nu visar vi att vi kan börja ta på oss och utföra de riktigt stora projekten, säger Jonas Nilsson, vd på Insta El.

Byggnaden består av en huskropp i tegel i fyra plan med fem glastorn som ligger förskjutna till varandra. Domstolsbyggnaden ska inrymma 40 förhandlingssalar och kontor och kommer att bli hemvist för Malmö tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö samt Hyres- och arrendenämnden i Malmö. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

– Vi startade Insta El i juni 2019 och det här ligger i linje med vad vi hela tiden planerat för bolaget som fyller en lucka inom Instalco för de omfattande elprojekten i Skåne, säger Patrik Persson, affärsområdesansvarig för Instalco Syd.