Motorplint med säker anslutning

Foto: Phoenix

För enkel och säker ledaranslutning av motorer släpper nu Phoenix Contact en motoranslutningsplint med push-in anslutningsteknik. Modellen som har fyra våningar är kompakt och finns i två storlekar för upp till 2,5 kvadrat och 4 kvadrat upp till 25 A och 800V IEC. Potentialfördelning kan enkelt göras på varje våningsplan, varje potential har ett lätt åtkomligt testuttag för 2,3 millimeters teststift och förutom en stor märkyta mitt på plinten kan för optimal identifiering också varje anslutningspunkt märkas.

Tack vare den optimerade fjäderanslutningen, är det möjligt att ansluta solida ledare direkt utan behov av verktyg. Den inbyggda orangea manöverknappen gör det enkelt att lossa en ledare eller öppna fjädern vid anslutning av flexibla ledare utan trådändhylsa. Knappen förhindrar också att ledaren av misstag placeras på fel plats in plinten.

Dessa motorplintar ingår i systemet Clipline complete där samma tillbehör såsom till exempel märkning, plug-in bryggor och testmaterial är detsamma för alla plintar med samma bredd inom systemet.