Optiware tar kontrakt i Uganda och Israel

Combined Cycle Power Plant. Foto: Optiware

Optiware valt av spanska Global Power Generation, GPG, för leverans av API Pro Eam till tre kraftverk i Uganda och Israel Avtalet omfattar system för, 41 MWs vattenkraft-projektet Achwa 2 i norra Uganda och de två , 72 MWs ”combined cykel”, projekten Alon Tavor och Ramat Gavriel i Israel.Optiware kommer att leverera en SaaS-lösning inklusive ”Multiple Plant”, stöd för mobila arbetsprocesser och ”Permit to Work.

Global Power Generation, som är en del av Naturgy Group, utvecklar och driver kraft-anläggningar på en global marknad. Verksamheten drivs med hjälp av teknik som enligt deras erfarenhet garanterar framgång. GPG erbjuder sina kunder teknik, drift och underhållstjänster. GPG har utvecklat mer än 1 000 projekt, i nästan 50 länder, baserat på vatten- och vindkraft samt på fossila bränsletekniker.

Med Optiwares lösning och tjänster kommer GPG att få ett komplett verktyg för att driva en effektiv underhållsprocess och få full kontroll över förrådshanteringen i de tre anläggningarna.

– Det här är vår första order från GPG och vi är väldigt glada att bli valda som leverantör för dessa stora projekt av en välkänd global aktör, ” säger Michael Ries CEO, Optiware och fortsätter,

– Vi har ett stort antal kraftverk i vår globala kundbas och en mycket stark lösning i API PRO. Jag är övertygad om att vi kommer att hjälpa GPG att leverera utmärkt stöd till sina kunder i dessa 3 projekt och i många fler i framtiden.