Telenor inför aktivitetsbaserat arbetssätt

Foto: Jason Strong

När en av landets största mobiloperatörer flyttar till ett nytt huvudkontor introduceras ett aktivitetsbaserat arbetssätt för att stärka samvaron mellan medarbetarna och uppmuntra till fler spontana möten, kreativitet och effektivitet.

Kvarteret Hörnan i Solna har uppförts på samma plats där Råsunda fotbollsstadion tidigare låg. Här står nu ett nybyggt, miljöcertifierat kontorshus färdigt med restaurang- och butikslokaler som bidrar till en levande stadsdel.

I samband med flytten till Kvarteret Hörnan går Telenor över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Från det tidigare öppna kontorslandskapet där varje medarbetare haft sin egen plats, kommer de nu istället att välja arbetsstation utifrån uppgiften för stunden.

– Våra nya lokaler erbjuder många olika miljöer som underlättar såväl samarbete som eget högkoncentrerat arbete. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt gör att alla kan jobba där de mår och presterar som bäst och att vi jobbar ännu bättre tillsammans. De nya lokalerna är resultatet av ett väldigt bra och nära samarbete med inredningsföretaget Input interiör och arkitektbyrån Romlab, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.