Stora tv-skärmar med hyperskarpa bilder dominerar på CES i Las Vegas

Den årliga mässan Consumer Electronics Show (CES), världens största teknikmässa, som hålls i Las Vegas startar på torsdagen den femte januari.

Under årets mässa, som pågår mellan 5 och 8 januari, firar CES sitt 50-årsjubileum. Det var på denna mässa som bland annat videokassettinspelaren lanserades 1970 samt videokameran och cd-spelaren 1981. 

TV-mottagare är CES- mässans klassiska produkter. Det blir en uppvisning av extra stora skärmar med hyperskarpa bilder. Och 2017 kommer temat att vara 4K (igen) och HDR (igen). Priset på 4K har sänkts, så tv-tittarna måste välja om den nya Ultra HD – apparaten är ett måste i alla moderna vardagsrum.

Alla de vanliga stora aktörerna - Samsung, LG, Sony och Panasonic deltar här i Las Vegas med överdimensionerade och massiva montrar för att visa upp sina senaste och mest avancerade bildskärmar. Och otaliga andra företag som Hisense, TCL, LeEco, och fler kommer också att försöka att sticka ut på mässgolvet.

LG är tillbaka i år med företagets fantastiska OLED TV och det ryktas att även Sony kommer att presentera egen OLED-tv under 2017. Samsung älskar sina böjda apparater, så att man kan räkna med att se de senaste versionerna även på Las Vegas TV-show.

För övrigt presenteras allt från robotar, smarta hushållsapparater, mobiler, datorer och surfplattor till bilar. De allra flesta stora teknik- och elektronikbolagen är närvarande i Las Vegas för att visa upp både helt nya koncept och produkter, men även uppdaterade produkter. Det som visas under CES brukar vara trendsättande för branschen under året.

Redan den 3 januari genomförde bolagen en förevisning av sina nya produkter och innovationer. I år har bland annat bolaget Faraday Future lyckats bli omtalade inför mässan genom att meddela att en konceptbil som är "en premium-elbil som kombinerar extrem teknologi, industriledande räckvidd och holistisk design" kommer eventuellt presenteras under mässan.