Euro Bus Expo 2024 i Birmingham öppnar för registrering – Utställningsyta snart slutsåld

Över 200 utställare från hela leverantörskedjan förväntas delta. Foto: Euro Bus Expo 2024

Registreringen för Euro Bus Expo, Storbritanniens största mässa för buss- och coachindustrin, är nu öppen. Evenemanget återvänder till NEC i Birmingham den 12-14 november och lovar att bli ett viktigt evenemang för operatörer, lokala myndigheter, organisationer för samhällstransporter, transportplanerare och kommuner från hela Storbritannien och Europa.

Med mer än 80% av montrarna redan sålda, är det tydligt att intresset för mässan är stort.

Deltagande utställare och fordonstillverkare

Över 200 utställare från hela leverantörskedjan förväntas delta. Bland de bekräftade fordonshandlarna och tillverkarna finns namn som Alexander Dennis, BYD och Irizar, som visar upp de senaste innovationerna inom buss- och coachindustrin. Ett antal nya utställare kommer också att göra debut, inklusive leverantörer av belysningslösningar och laddningsstationer för elbilar, vilket speglar branschens rörelse mot mer hållbara transportlösningar.

Elektriska bussar i fokus

En viktig del av mässan är presentationen av de senaste eldrivna bussarna. Dessa fordon är avgörande för övergången till en mer hållbar offentlig transport. Moderna elbussar karaktäriseras ofta av sin effektivitet och låga miljöpåverkan. De bidrar inte bara till minskade utsläpp av växthusgaser utan erbjuder också fördelar som lägre driftkostnader och minskat buller, vilket förbättrar både passagerarnas och stadsmiljöns komfort.

Seminarieprogram med expertis

Masterclass Theatre kommer att erbjuda ett kostnadsfritt seminarieprogram där besökare kan få värdefull kunskap från experter, myndigheter och erfarna operatörer. Programmet täcker ett brett spektrum av ämnen som är avgörande för dem som ansvarar för planering och drift av vägtransporter.

Helen Conway, eventansvarig, delar sin entusiasm:

- Vi är glada över att officiellt öppna registreringen för Euro Bus Expo 2024. Mässan är platsen att se de senaste fordonen, innovationerna och tjänsterna. Kvaliteten på ansökningarna till Masterclass Theatre är överväldigande, och det ser ut att bli ett av våra starkaste program hittills. Utställningsytan fylls snabbt, så om du är tillverkare eller leverantör rekommenderar vi att du hör av dig för att inte missa denna möjlighet.

Källa: Euro Bus Expo