Göteborg värd för internationell konferens om eldrivna fordon

EVS38 arrangeras av AVERE – European Association for Electromobility med Göteborgs Stad som värd genom Business Region Göteborg och Göteborg & Co. Foto: Business Region Göteborg

En av världens största konferenser för eldrivna transporter avslutades nyligen i sydkoreanska Seoul. Där avslöjades nyss att nästa års Electric Vehicle Symposium & Exhibition, EVS38, kommer hållas i Göteborg. Evenemanget riktar sig till alla som är intresserade av framtiden för elektrisk mobilitet. Över 10 000 besökare förväntas till Svenska Mässan 15-18 juni 2025.

I Seoul har en svensk delegation varit på plats under hela veckan, presenterat Göteborg och beskrivit vad nästa års besökare kan vänta sig. I dag släpptes nyheten internationellt.

– Oerhört värdefullt att uppleva det här stora mötet på plats, från en egen samlingsmonter ihop med den europeiska arrangören Avere. Vi har träffat mängder av centrala aktörer, och tar med oss insikter hem. Jag är förvånad att hur många koreanska experter som berättar att de har varit i Göteborg, säger Ulrike Firniss, projektledare för EVS38 i Göteborg, i ett pressmeddelande.

EVS38 arrangeras av AVERE – European Association for Electromobility med Göteborgs Stad som värd genom Business Region Göteborg och Göteborg & Co.

Under EVS kommer staden att organisera en rad evenemang i samarbete med industrin och den akademiska världen, med målet att nå ut till och engagera allmänheten.