Ny verksamhetsledare för applikationscenter för additiv tillverkning

Marie-Louise Bergholt. Foto: RISE

Applikationscenter för additiv tillverkning, som drivs av RISE tillsammans med industri och akademi, främjar tillämpningen av 3D-printning (AM) inom tillverkningsindustrin. Nu går Marie-Louise Bergholt från RISE in som ny verksamhetsledare med ambitionen att ytterligare skala upp industrialiseringen av AM:

- En hel del utveckling har skett kring teknik, industrins mognad och omvärldens behov sedan vi bildade Applikationscenter för additiv tillverkning. Nu är ambitionen att ytterligare skala upp industrialiseringen av additiv tillverkning i Sverige. I centret har vi en stark infrastruktur på plats, en växande skara partners och en bred portfölj av aktiviteter och samarbeten, säger Marie-Louise Bergholt, verksamhetsledare vid Applikationscenter för additiv tillverkning på RISE, i ett pressmeddelande.

Marie-Louise har en bakgrund från industrin kring förberedelser för och införande av olika digitala tekniker, hjälpmedel samt datahantering och datadrivna arbetssätt.

Idag är 20 medlemsföretag anslutna och genom flera olika projekt.

Applikationscenter för additiv tillverkning finns till för företag och offentliga aktörer som är intresserade av att utforska additiv tillverkning, oavsett bransch. RISE bistår med expertis, testmiljöer samt en bredd av utrustning och material för att hitta den mest lämpliga vägen för varje företag och produkt. Centret riktar sig särskilt till små och medelstora företag som kan få snabb och enkel tillgång till den senaste tekniken.