Lyckad uppstart av vattenreningsanläggning

Foto: Axolot

Företaget Axolots nyinstallerade vattenreningsanläggning vid Omni Polymers plaståtervinningsindustri i Ängelholm har nu tagits i drift. Detta i samband med att Omni Polymers återstartade sin produktion efter en omfattande ombyggnad. Uppstarten av anläggningen har gått helt enligt plan, skriver Axolot i ett pressmeddelande.

Enheten har designats för en reningskapacitet på 40 m3 tvättvatten per timme och den kunde redan efter någon timme leverera en hög reningsgrad vid en kapacitet som översteg designkapaciteten. Detta innebär att kunden ges en potential för kommande produktionsökningar, framhåller Axolon.

Omni Polymers anläggning baseras på återvunnet plastavfall från hushåll. Det ska vara den enda anläggningen i Sverige som upparbetar den typen av avfall. Plastavfall från hushåll innehåller ett brett spektrum av olika smutsiga och otvättade sorters plast. Detta i kombination med att 100 procent av tvättvattnet recirkuleras sägs innebära att komplexiteten och kraven på vattenreningen är extremt höga.

– Det har varit en hektisk period för oss att få allt på plats och starta upp anläggningen. Vi är nu inne i en intrimningsperiod där vi jobbar med fortsatta optimeringar och injusteringar tillsammans med Omni Polymers, som parallellt bedriver en process för att trimma in sin uppgraderade plastlinje. Genom denna installation har vi nu en fått en viktig referensanläggning för kommande kunder, säger Patric Kvist och Jonas Vessfjord, ansvariga för uppstarten, i en gemensam kommentar.