Autocirc förvärvr GBD-Grønvolds Bildemontering

Autocirc köper Norges största bildemonteringsföretag. Foto: Autocirc

Autocirc ingår avtal om att förvärva GBD-Grønvolds Bildemontering AS – Norges ledande och största bildemonteringsföretag. Slutförandet av förvärvet förväntas ske under april månad 2024. GBD-Grønvolds Bildemontering är Autocircs 11:e bolag i Norge. Bolaget har 43 anställda och omsatte 133 norska kronor 2023.

Förvärvet av GBD-Grønvolds Bildemontering är ett mycket betydelsefullt steg framåt i Autocircs strategi för tillväxt och en stark närvaro på den norska marknaden. Bolaget är idag Norges ledande företag inom bildemontering och försäljning av fordonsdelar både nationellt och internationellt. Med 30 års erfarenhet och en stark dedikation till återanvändning och återvinning av bildelar har Grønvolds Bildemontering AS en unik position på marknaden.

GBD-Grønvolds Bildemontering etablerades 1992 i Brumunddal. Kärnan i verksamheten är en modern, miljöanpassad anläggning för demontering som gör det möjligt att återanvända upp till 97 procent av bilen. Bolaget demonterar och återvinner cirka 3 000 bilar varje år och man är Norges största mottagare av utförsäkrade skadade fordon från marknadens försäkringsbolag. GBD-Grønvolds Bildemonterings lager omfattar ca 63 000 delar för försäljning primärt till verkstäder men även privatpersoner.

– Jag är väldigt stolt över hur vi framgångsrikt utvecklat vår verksamhet till att idag vara ett modernt bolag med fokus på återbruk, återvinning och cirkularitet. Digitaliseringen har varit viktigt för vår tillväxtresa, och avgörande för att skapa ett unikt lagerhanteringssystem samt god produkttillgänglighet för våra kunder. Vi ligger också mycket långt framme när det gäller demontering av elbilar eftersom vi verkar på en marknad med som sedan länge haft en omfattande elbilsflotta. Det gör att vi är en attraktiv och erkänd leverantör av fordonsdelar även internationellt och en av Europas största avseende delar till elbilar, berättar Tom Grønvold, vd på GBD-Grønvolds Bildemontering.