Dell och Nokia i strategiskt partnerskap

Nokias huvudkontor. Foto: pikkuanna - https://www.flickr.com/photos/pikkuanna/5754189284/Wikimedia Commons

Dell Technologies och Nokia ingår ett strategiskt partnerskap för att driva på utvecklingen inom telekombaserade öppna nätverksarkitekturer och privata 5G-nätverk för organisationer. Genom att dra nytta av respektive bolags expertis och branschledande lösningar ska partnerskapet bidra till att driva på utvecklingen inom telekom.

Som ett led i det nya strategiska partnerskapet kommer Dell bland annat att leverera infrastrukturlösningar till Nokias Airframe-kunder i telekombranschen samtidigt som Nokias Digital Automation Cloud (NDAC) kommer användas av Dell för att erbjuda privata 5G-nätverksuppkopplingar till organisationer.

– Detta partnerskap gör både Dell och Nokia mer flexibla och skapar förutsättningar för att bättre möta kunders framtida behov. Med Dells expertis inom digital transformation och företagets globala räckvidd, tjänster och support kommer Nokia AirFrame kunder kunna dra nytta av en sömlös upplevelse samtidigt som Dells kunder får en heltäckande skalbar lösning för privata trådlösa lösningar, säger Nishant Batra, ansvarig för strategi och teknik på Nokia i ett pressmeddelande.