Sandvik förvärvar CAM-återförsäljaren Cimquest

Foto: Sandvik

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva Cimquest, en USA-baserad återförsäljare av CAM-lösningar (Computer Aided Manufacturing) och en av de största återförsäljarna i Mastercams nätverk. Med förvärvet vill Sandvik stärka sin position på CAM-marknaden.

Cimquest kommer att vara en del av affärsenheten Mastercam och rapporteras inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Cimquest har sedan 1990 varit återförsäljare av Sandvik-ägda Mastercam, som är en leverantör av CAD/CAM-lösningar för tillverkningsindustrin. Utöver att vara återförsäljare av Mastercam så är Cimquest en distributör av produkter för additiv tillverkning, främst 3D-skrivare avseende både metaller och polymera material.

— Förvärvet av Cimquest är ännu ett steg i vår strategiska inriktning att växa inom digital tillverkning och en viktig investering i Mastercams kanaler. Det här kommer att stärka vår närvaro inom CAM, ge oss ännu bättre förutsättningar att hjälpa våra kunder, och förbättra vår tillväxtplattform framåt, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Cimquest grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Branchburg, New Jersey. Bolaget har 55 anställda. Under 2023 uppgick bolagets intäkter till 26 miljoner dollar.

Köpeskillingen har inte avslöjats.