3500 tjänster försvinner från Bosch

Boschs forskningscenter. Foto: Pjt56/Wikimedia Commons

Vågen av uppsägningar i tysk industri fortsätter. Efter nedskärningar inom fordonsutrustning och verktygföretag säger teknikjätten Bosch upp 3500 medarbetare.  

Det är Boschs affär för vitvaror som kylskåp och tvättmaskiner, BSH, som berörs av nedskärningarna. "Baserat på den nuvarande affärsvolymen planerar BSH att eliminera cirka 3 500 poster i slutet av 2027, inklusive 1 000 i år", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bosch har redan aviserat 3 760 neddragningar inom underleverantörs- och elverktygssektorn för Power Tools. Totalt är mer än 7 000 jobb av de 427 600 som koncernen har över hela världen som är hotade. "Tyvärr återhämtar sig inte marknaden i den förväntade hastigheten", kommenterade Power-Tools chef, Thomas Donato.

Ledningen nämner förändringen i kundbeteendet och den ekonomiska situationen som orsaker till neddragningarna. I Tyskland har efterfrågan på tvättmaskiner eller kylskåp avtagit markant. Hushållen har också redan fyllt på med gör-det-själv- och trädgårdsredskap under pandemin.