I väntan på Nvidia – USA-börsen backar

Richard Drew/AP/TT: Alla tre stora index tappade mark på New York-börsen på tisdagen. Arkivbild.

Nvidia har med den senaste tidens uppgångar blivit det fjärde mest värdefulla bolaget på Wall Street, bara slaget av Microsoft, Apple och Saudi Aramco.

Och på onsdagskvällen svensk tid väntas Nvidias rapport. Den kommer att tolkas och vridas och vändas på av analytikerna i fråga om det AI-drivna rallyt håller vad det lovat.

Nästan alla de övriga stora teknikbolagens rapporter har överträffat marknadens förväntningar, i flera fall med råge, och Nvidia är sist ut.

Men redan ett dygn innan ödets stund är slagen får det kommande offentliggörandet tekniksektorn att darra på manschetten.

Av de sju stora teknikjättar som kallas "The magnificent seven" – och som sammanlagt utgör nästan 30 procent av S&P 500-index med de största börsnoterade bolagen i USA – gick bara Alphabet (Google) plus på tisdagen.

De övriga – Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla – föll. Och på samma sätt som Nvidia hjälpt flera av de andra sex att klättra på senare tid ledde aktien nu också vägen i utförsbacken, med det största fallet av dem alla: 4,4 procent

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 0,9 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,2 procent och breda S&P 500-index 0,6 procent.