Tre anledningar till varför en digital marknadsplats för tillverkning kommer att revolutionera dina inköp

3D-utskrivna delar som producerats av Xometr.

Tusentals organisationer köper dagligen in tillverkade och bearbetade produkter. Men sättet som delarna köps in på har inte förändrats särskilt mycket under det senaste årtiondet, vilket har lett till ineffektiva processer och slöseri med tid och resurser. Digitala marknadsplatser för tillverkning strävar dock efter att ändra på det, och de erbjuder en komplett lösning med en flexibel leveranskedja, kvalitetssäkring och projekthantering.

Det kan vara en utmanande och ansträngande process att ta fram prototyper. Mycket tid, energi och pengar spenderas på samtal och emails till flera leverantörer i hopp om att hitta bästa möjliga pris. Du kan bara starta en produktion efter att ha jämfört olika offerter där det mest kostnadseffektiva alternativet oftast blir slutvalet. Ifall produkterna behöver tillverkas med olika resurser kan tillverkningen av delarna kräva mer tid, energi och pengar.

På sistone har digitala marknadsplatser för tillverkning revolutionerat inköpsprocessen genom förenklade och tidssparande processer. Här är 3 anledningar till varför du bör prova dem.

  1. En One-stop Shop med Stora Globala Resurser

Vad är bättre än en enda plattform med alla teknologier du behöver? Tack vare marknadsplatser på nätet som Xometry, är det en enkel och effektiv process att få dina delar tillverkade. Det finns en lämplig lösning för alla behov!

CNC-bearbetning, 3D-utskrift, plåttillverkning, formsprutning och pressgjutning. De tillgängliga tillverkningsprocesserna och materialen är många. Du kan även välja från ett brett urval av metaller och plaster beroende på egenskaperna och estetiken som krävs.

Du behöver inte längre oroa dig för störningar i leveranskedjor, eftersom digitala marknadsplatser för tillverkning förlitar sig på stora och flexibla nätverk med erfarna samarbetspartners som kan ta sig an anpassade projekt av alla storlekar. Ditt projekt tilldelas också rätt partner den första gången och varje gång.

Leverantörernas mångsidighet säkerställer även en bättre åtkomst till tillverkningsresurser och material, samt konkurrenskraftiga priser. Dessa marknadsplatser kan också erbjuda ramavtal för ett specifikt pris eller kvantitet.

  1. En Onlineplattform för Omedelbara Offerter

En av de största styrkorna hos de digitala marknadsplatserna för tillverkning är att de kan leverera omedelbara offerter på mindre än en minut. Den automatiserade tillverkningsplattformen, som du hittar hos Xometry, tar precist fram anpassade delar grundat på 3D-modellen som tillhandahålls under offertprocessen.

Detta system sparar inte bara ordentligt med tid, utan det låter dig även prova alla möjliga kombinationer av tillverkningsprocesser, material och ytbehandlingar så att du kan få den bästa möjliga delen. Algoritmerna detekterar en “koppling mellan funktion och kostnad”, vilket betyder att du alltid betalar det rätta priset.

bild
Screenshot av Xometrys omedelbara offertverktyg

  1. Pålitliga Processer för Kvalitetssäkring och Projekthantering

Hanteringen av dina producerade delar är inget du behöver bekymra dig för längre. De digitala marknadsplatserna för tillverkning koordinerar hela projektet åt dig för att garantera att varje produktionssteg går smidigt.

När du har beställt dina delar tar marknadsplatsen hand om kommunikationen via ett dedikerat kundgränssnitt där du kan följa statusen för din order i realtid. Den hanterar även all logistik och säkerställer att delarna produceras och levereras i tid.

Den sömlösa integrationen av vårt Manufacturing Partner Network, det interna applikationsingenjörsteamet och Xometry Quality Assurance Lab möjliggör att vi kan säkerställa Xometry Quality Assurance för varje del vi levererar. Vårt professionellt utbildade kvalitetsingenjörsteam förbättrar kontinuerligt kvalitetskontrollprocessen för att ge dig trygghet när det gäller delarnas kvalitet vid varje beställning.

Slutligen är det nu möjligt att effektivisera inköpsprocessen och minska den totala projekttiden med upp till 60% tack vare digitala marknadsplatser för tillverkning som Xometry. Prova den kompletta on-demandbaserade tillverkningslösningen för att få en omedelbar offert för dina delar.

Läs mer om Xometry Europe HÄR!

Kontakta Xometry Europe på info@xometry.eu.