Granitor Automation School – säkrar framtidens specialister inom automationsområdet

Att det är brist på ingenjörer i hela världen konstaterade UNESCO redan 2010 och Sverige är inget undantag. Det finns bland annat en stor brist på automationsingenjörer då allt fler tillverkningsprocesser automatiseras och utvecklingen av system går fort. Detta var en av anledningarna till att Granitor Systems (tidigare Midroc Automation) startade upp traineeprogrammet ”Granitor Automation School”.

”Vi har nu inlett rekryteringen till den sjunde traineeomgången i ordningen. Självklart är traineeprogrammet en väg framåt för att utveckla våra egna framtida specialister men vi tycker också att det är viktigt att vara med och bidra till branschen i stort då det i slutändan handlar om svensk tillväxt och konkurrenskraft” säger Carolina Hemmingsson, HR-manager på Granitor Systems.

Granitor Automation School pågår under 18 månader och under hela programtiden arbetar våra traineer i verkliga projekt varvat med utbildningar och studiebesök. Traineen har också stöd av en mentor för personlig och professionell utveckling. På det sättet bygger individen tidigt i karriären projektförmåga, teknisk kompetens och branschkunnande

Anton Bergholtz - från trainee till gruppchef på rekordtid
Anton Bergholtz gick traineeprogrammet som startade 2015 och jobbar idag som projektledare och gruppchef på Granitor Systems kontor i Göteborg. När han ansökte till traineeprogrammet var det bland annat möjligheten att få lära sig både konstruktion, programmering och projektledning som lockade. Granitor checkade också av de önskemål Anton hade om en framtida arbetsplats då det är stort fokus på kultur i form av ledarskap, personlig utveckling och att man ska ha roligt på jobbet.

När han får frågan om vad som är bäst med hans roll idag, då han axlar ansvaret som projektledare mot vår uppdragsgivare Trafikverket med drift och underhåll av broar och tunnlar i Göteborgsområdet, så är svaret bland annat att det är verklighetsförankrat – det man jobbar med på kontoret får man sedan se förverkligas i fält. Att det ställs höga tekniska krav och att man måste kunna hantera flera komplexa frågor samtidigt gör att det finns många möjligheter för honom att utvecklas.

bild

Traineeprogrammet
Det finns många vägar framåt för morgondagens automationsspecialist och vi vill ge våra traineer möjlighet att ta reda på vad som passar just dom.

Vi har därför delat in programmet är i tre huvudblock – konstruktion inklusive verkstadspraktik, programmering och projektledning. Under sista blocket som är dedikerat till projektledning är det möjligt för traineen att istället använda det för ytterligare specialisering i något av de övriga blocken.

Om Granitor Systems
Vår främsta styrka är att ta fram den bästa totallösningen för projekt med automation, process- & produktionsutrustning samt kraftförsörjning. För industri, infrastruktur och energi.

Besök Granitors hemsida HÄR!

Kontakt:
Carolina Hemmingsson HR-Manager
carolina.hemmingsson@granitor.se