RISE inleder forskningssamarbete med Sydkorea

Foto: RISE

Representanter för fyra sydkoreanska forskningsorganisationer och forskningsfinansiärer har tecknat ett samarbetsavtal med RISE. Detta så kallade Memorandum of Understanding (MOU) är en övergripande avsiktsförklaring om att samarbeta inom bland annat det maritima området och batteri- och halvledarforskning.

– Avtalet ger oss möjlighet att tillsammans utarbeta nya forskningsmetoder, inte minst när det gäller omställningen till ett mer hållbart samhälle och miljöanpassade transporter, säger RISE VD Pia Sandvik i ett pressmeddelande.

Enligt RISE är det Sveriges mångåriga tradition av tekniskt kunnande inom både varvs- och fordonsindustrin, i kombination med omfattande forskning på bland annat miljöanpassning av den globala sjöfarten, som är av intresse för Sydkorea, en av världens främsta varvsnationer.

– Att Sydkoreas forskningsfinansiärer tecknar detta avtal med oss är ett kvitto på att vi har världsledande kompetens inom dessa områden, säger Christian Finnsgård, forskningschef för det maritima området på RISE.