Atlas Copco bygger ny fabrik i Sydkorea

I samma stad öppnade nyligen också en fabrik som tillverkar vakuumpumpar för halvledarindustrin. Bilden är från invigningen av den fabriken. Foto: Edwards

Edwards, en del av Atlas Copco-koncernen, bygger en ny produktionsanläggning för tillverkning av vakuum- och reningssystem som används i global tillverkning av halvledare, i Asan City, i Chungcheongnam-do-provinsen i Sydkorea.

Den nya fabriken blir 15 000 kvadratmeter stor.

- Denna nya investering visar vårt fortsatta engagemang i att stödja våra kunder med innovationer för framtiden, samt att bidra till tillväxten inom halvledarindustrin i Korea och även globalt, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik. ​

Investeringen i den nya anläggningen i Korea beskrivs som viktig för Atlas Copco för att säkerställa den ökade kapaciteten i leveranskedjan som krävs för att stödja den långsiktiga tillväxten inom den globala halvledarindustrin.

Bygget av fabriken inleddes nyligen. Anläggningen förväntas vara klar i juli 2023 och väntas vara i full drift under tredje kvartalet 2023.

Den nya anläggningen i Asan City kommer att innebära en kapacitetsökning av tillverkningen av renings- och vätsketillförselsystem under varumärkena CSK och Edwards, samt integrerade vakuum- och reningssystem som används vid tillverkning av de mest avancerade halvledarkomponenterna.