Hexagon lanserar nytt affärsområde för gröna startups

Bild: Hexagon

Svenska Hexagon lanserar ett nytt affärsområde: ”R-ventures” för venture capital-investeringar, som ska främja startups inom green-tech.

Tanken är att R-ventures ska hjälpa green-tech-bolag att nå nästa stora tekniska genombrott genom att förse dessa med startkapital eller teknologi från Hexagons portfölj.

Det är R-evolution, Hexagons affärsenhet för hållbar innovation och investeringar i green-tech, som lanserar det nya affärsområdet.

R-evolution letar främst efter lovande investeringsmöjligheter inom sina fokusområden – hållbar energi och förvaring, grön vätgas, infångning av koldioxid, hantering av plastavfall, avsaltning, växtbaserad mat, övervakning av ekosystem, hållbart jordbruk, och övergång till en cirkulär ekonomi – men välkomnar alla entreprenörer att presentera projekt som främjar världen och har stor tillväxtpotential.

–Hexagon anser att 2050 är ’året då det redan är för sent’. Vi lanserade R-evolution tidigt 2021 för att skynda på industriers övergång till en hållbar global ekonomi. På bara ett år har R-evolution bevisat att det är möjligt att påverka miljön i positiv riktning och samtidigt generera lönsam tillväxt. Nu uppmanar vi entreprenörer att gå samman för att hantera klimatkrisen. De direktinvesteringar vi riktar mot startups inom green-tech kommer att resultera i fler lönsamma initiativ som ger tillbaka till planeten, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

För att kunna delta i R-ventures investeringar, som innebär antingen kapital eller teknologi, gäller att bolaget ska vara onoterat och med en prövad produkt och affärsmodell.