MECM blir en del av RISE

Foto: Institut de la corrosion

RISE meddelar att de stärker sitt erbjudande inom korrosionsexpertis genom att integrera det franska företaget MECM (Material Engineering & Corrosion Management) i sitt franska dotterbolag French Corrosion Institute.

MECM är verksamt inom korrosionsexpertis för kemi-, läkemedels- och processindustrin. RISE förvärv av MECM baseras på ambitionen att utveckla verksamheten inom inspektion och kvalitetssäkring i industrianläggningar samt att stärka korrosionserbjudandet med en starkare industriell erfarenhet.

MECM grundades 2013 och omsatte cirka 6 miljoner kronor 2021. Företaget är baserat i Solaize, Lyon och kommer att ingå i RISE korrosionsavdelning.

- Att kombinera våra nya kollegors industriella erfarenhet med vår vetenskapliga kunskap och testkapacitet kommer att leda till ett mycket starkt erbjudande för våra kunder. Detta förvärv kommer att stärka RISE och dess dotterbolag French Corrosion Institute position som en europeisk ledare inom korrosionsområdet, säger Olivier Rod, chef för korrosionsavdelningen på RISE.

MECM blir en del av RISE den första juli 2022.