Bright Day Graphene får 75000 euro för innovation

Bright Day Graphene, grundat av Malin Alpsten och Anna Carlsson, tillverkar grön grafen utan negativ inverkan på planeten sedan 2017. Foto: Paper Province

50 kvinnoledda nystartade företag inom deep-tech har fått medel via det nya pilotprogrammet Women TechEU.

Bright Day Graphene är ett av tre svenska bolag som får 75 000 euro för sina hållbara innovationer. Bright Day Graphene tillverkar grafen ur lignin.

I en intervju med SIO Grafen säger Malin Alpsten, CEO på Bright Day Graphene:

– Det är otroligt roligt att bli uppmärksammade för det vi gör och få bli en del av detta nätverk av kvinnliga tech-företagare i Europa. Pengarna kommer gå till att starta ett projekt där vi kommer slipa på vår affärsmodell och utveckla både en prisstrategi och en IP-strategi, något vi ser väldigt mycket fram emot.

På frågan vad andrar företag inom teknik och innovation göra för att anställa fler kvinnor, säger Malin Alpsten:

– Att vi är kvinnliga grundare gör att vi attraherar väldigt många kvinnor när vi rekryterar. Det indikerar att en nyckel till att få in kvinnor i teamet är att ha kvinnor i teamet från början. Många fantastiska kvinnor har sökt sig till oss, det finns otroligt mycket kompetens att ta tillvara på. Vi jobbar mycket med lekfullhet och frihet för att skapa ett innovativt klimat, men det är också viktigt att kunna hantera motgångar och lära sig av allt det som inte blir som man tänkt sig.