Ny vd och  koncernchef för Arla Plast

Foto: Arla Plast

Arla Plasts styrelse har utsett Christian Krichau till permanent vd och koncernchef. Christian har sedan den 1 november varit interim vd och koncernchef, innan dess var Christian produktionschef inom Arla Plast.

– Vi är mycket glada över att Christian Krichau tackat ja till rollen som permanent VD och koncernchef för Arla Plast. Christian känner bolaget mycket väl från sin roll som produktions-chef och är också en uppskattad chef och medarbetare. Vi är övertygade om att Christians gedigna kunskap om bolaget, personliga engagemang och driv samt de goda ledar-egenskaperna kommer gagna Arla Plast på bästa sätt, säger Kenneth Synnersten, styrelseordförande i Arla Plast AB. 

Christian Krichau är 45 år och bosatt i Linköping. Innan han kom till Arla Plast 2015 har Christian haft ledande befattningar inom inköp på Gunnebo Industrier och Biltema.

Arla Plast är en tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial.  Plastskivorna är tillverkade i polykarbonat (PC), akrylnitrilbutadienstyren (ABS) och glykolmodifierad polyetentereftalat (PETG) och har ett stort antal användningsområden.