Holmen slutför förvärv av Martinsons sågverk

Martinsons anläggning i Bygdsiljum. Foto: Martinsons

Den 1 juni införlivas Martinsons sågverk i Bygdsiljum och Kroksjön fullt ut under Holmen, som en konsekvens av att Holmen övertog Martinsons tidigare i år.

– Martinsons och Holmen är väldigt lika och att vi nu samlar oss under ett gemensamt varumärke är ett kvitto på att sammanfogningen av våra verksamheter har gått mycket bra, säger Johan Padel, affärsområdeschef för Holmen Trävaror, i ett pressmeddelande.

Holmen framhåller verksamheten inom Martinsons Byggsystem som en viktig del av förvärvet av Martinsons, detta då det möjliggör för koncernen att sträcka ut sitt erbjudande från förädling av virke från egna skogar hela vägen till avancerad husbyggnation i trä. Martinsons Byggsystem kommer dock att som en del av Holmen fortsätta att använda Martinsons varumärke.

Redan 1 oktober blev Martinsons skogliga medarbetare en del av Holmen Skog och från 1 januari 2021 har alla produkter som producerats på koncernens fem anläggningar i Bygdsiljum, Kroksjön, Iggesund, Braviken och Linghem sålts och profilerats med Holmens varumärke och emballage.