Pauligs fabriker i Mölndal och Landskrona har minskat CO2-utsläppen med 98 procent

Foto: Paulig

Livsmedelsföretaget Paulig, med varumärken som Santa Maria och Risenta, har uppnått byggnadscertifieringen CarbonNeutral för sina svenska fabriker. I fabrikerna, som bland annat producerar kryddor, müsli och tortillabröd, har utsläppen minskat med 98 procent sedan 2014, enligt Paulig. Pauligs ambition är att minska sina egna utsläpp av växthusgaser med 80 procent fram till 2030 och att samtliga fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023.

– Vi vill skapa en ny, hållbar matkultur för både människa och planet. Att våra fabriker blir koldioxidneutrala betyder att vi minskar vårt fotavtryck. Det i kombination med själva smakupplevelsen där vi vill få fler att äta mer växtbaserat ser vi som nyckeln till att skapa en bättre värld, säger Henrik Samuelson, SVP Scandinavia och Europe på Paulig, i ett pressmeddelande.

–  Livsmedelsindustrin är en viktig aktör för hållbara klimatlösningar och kan göra stor skillnad, säger Lea Rankinen, Sustainability & Public Affairs Director, Paulig.