Högskolan i Skövde satsar för att möta industrins kunskapsbehov

För att möta upp branschens behov av kunskap kring modern produktion med stort IT-fokus startar Högskolan i Skövde ett helt nytt ingenjörsprogram till hösten. Foto: Shutterstock  

Industrin blir mer och mer digitaliserad och behovet av personal som har kunskap inom områdena produktion, automatisering och IT ökar, enligt Högskolan i Skövde som därför startar upp ett nytt ingenjörsprogram till hösten med IT-fokus.

 

– Industrin har behov av personal som både behärskar IT, produktionsteknik och automatisering. Det är från industrin den här programidén har kommit och nu möter vi upp industrins efterfrågan genom programmet Högskoleingenjör – industriell digitalisering. Det är viktigt att hänga med i förändringstakten och trenderna som inkluderar både globalisering och digitalisering, säger Patrik Gustavsson, programansvarig och biträdande lektor i produktionsteknik.

 

I bland annat Tyskland och USA finns en del liknande utbildningar inom det som kallas Smart industri. Fokus är på hur man kan digitalisera produktionen och få en modern produktion.

– Man säger att vi befinner oss i den fjärde industriella revolutionen och den trenden vi ser inom industrin är att allt fler efterfrågar en kombination av data/IT-kunskap och produktionsteknik. Nu erbjuder vi den kombinationen på Högskolan i Skövde, säger Patrik Gustavsson.