Stark maskinförsäljning och kassaflöde för Ferronordic

Foto: Ferronordic

Ferronordic har nyligen släppt sin kvartals- och årsrapport. Under 2020 steg nettoomsättningen med 24 procent. Resultatet minskade dock med 12 procent till 222 miljoner kronor.

Lars Corneliusson, VD Ferronordic, kommenterar rapporten:  

– Under helåret 2020 levererade Ryssland/CIS rekordhögt resultat och kassaflöde. Samtidigt lanserade vi och började bygga vår verksamhet i Tyskland. Under Q4 2020 investerade vi också i utveckling. I Ryssland/CIS startade vi vårt nya contracting service-projekt i Norilsk och ökade kapaciteten i vår anläggning för återtillverkning av komponenter och maskiner i Jekaterinburg.

Ferronordic är ett service- och försäljningsföretag inom områdena anläggningsmaskiner och lastbilar. Företaget är återförsäljare för Volvo Construction Equipment och vissa andra varumärken i  Ryssland och Kazakstan, eftermarknadspartner för Volvo Trucks och Renault Trucks i delar av Ryssland, samt återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks i delar av Tyskland. Företaget erbjuder dessutom s.k. contracting services där man äger och opererar maskiner för att utföra arbeten för kunder.