Per Norén utsedd till ny vd på Ovzon

Foto: Ovzon

Satellitteknikföretaget Ovzons styrelse har idag utsett Per Norén till vd för Ovzon AB med tillträde senast 1 maj 2021. Bolagets nuvarande vd Magnus René fortsätter leda bolaget fram till dess och kommer därefter att fortsätta i sin roll som styrelseledamot.

Per Norén har en bakgrund från svenska och amerikanska teknologibolag. Han kommer närmast från satellitbolaget Global Eagle. Innan dess var han Vice President på Boeing i Seattle och vd på Carmen Systems, ett svenskt teknikbolag som förvärvades av Boeing.

Per Norén är svensk och amerikansk medborgare och bosatt i USA sedan 2007. Per kommer att vara placerad på Ovzons kontor i Herndon i USA.

– Vi är mycket glada att kunna hälsa Per Norén välkommen till Ovzon. Med Pers gedigna bakgrund inom satellitindustrin och erfarenhet av att leda internationella organisationer står vi nu redo att tillvarata de affärsmöjligheter vi ser framför oss. Jag vill också passa på att tacka Magnus för hans insatser som VD, säger Anders Björkman, styrelseordförande i Ovzon.