Mycorena öppnar ny produktionsanläggning

Foto: Mycorena

Mycorena meddelar att de öppnat en ny pilotproduktionsanläggning i Gamlestaden i Göteborg. Den nya anläggningen, kallad MIND (Mycorena Innovation and Development centre), markerar, som det heter, ”nästa steg i det snabbväxande bolagets resa till att bli den största mykoproteintillverkaren i Europa år 2025”.  

– Trots alla pandemins osäkerheter har 2020 varit ett fantastiskt år för oss och efterfrågan på vår produkt, Promyc, har överstigit vad vår tidigare anläggning hade kapacitet för, säger Ramkumar Nair, grundare och VD på Mycorena.

– Vi byggde MIND för att skala upp vår produktion och möta efterfrågan från våra samarbetspartners i livsmedelsindustrin för Promyc. Det kommer också bidra till vår fortsatta forskning och innovation för att förstärka vår nuvarande IP-portfölj, tillägger han.

Mykoprotein är ett köttalternativ.

Mycorena är en Göteborgsbaserad startup som grundades 2017. Deras produkt, Promyc, är ett fermenterat mykoprotein. 2019 lämnade företaget labbet för att starta sin första pilotproduktion i samarbete med flera globala företag. Idag är Mycorena ett tillväxtföretag med nio anställda.