Volvo investerar i digital tjänst för delade transporter  

Foto: Volvo Group Venture Capital

Volvo Group Venture Capital AB har investerat i Flock Freight, ett teknikföretag baserat i Solana Beach, Kalifornien, som samlar ihop mindre laster från olika aktörer för att fylla tomt lastutrymme. Med hjälp av algoritmer sätter företaget ihop dellaster till en komplett last som eliminerar terminaler och omlastningshubbar vilket gör transporterna säkrare och mer effektiva.

 

Flock Freight möjliggör effektivare transporter av dellaster som inte fyller en hel lastbil. Genom att undvika omlastningshubbar reducerar företaget antalet mellanhänder och gör det möjligt för transportörer att fylla upp oanvänt lastutrymme i sina lastbilar. Delade transporter eliminerar behovet av terminaler och minskar godsrelaterade koldioxidutsläpp.

 

- Vi letar efter start-ups som tittar framåt och som med hjälp av teknik transformerar transportindustrin. Vi tror att Flock Freights affärsmodell och teknologi kommer att spela en stor roll i framtidens godstransporter, säger Martin Witt, Vice President och ansvarig chef för Volvo Group Venture Capital.

 

- Flock Freight kan förse Volvokoncernen med insikter i hur man optimerar godstransporter. Tillsammans kan vi erbjuda såväl våra kunder transportörerna som deras kunder ytterligare tjänster, säger Dan Tram, Investment Director på Volvo Group Venture Capital.