DAF startar om produktionen

Under de senaste veckorna har fabrikerna infört åtgärder inom hygien och social distans. Foto: DAF

– DAF-fabrikerna i Eindhoven, Westerlo och Leyland har framgångsrikt startat om sin produktion. Under de senaste fyra veckorna har fabrikerna infört nya hygien- och sociala distansåtgärder.

– Jag är stolt över kreativiteten och engagemanget från våra anställda. Vi kan nu fortsätta att förse våra kunder med de bästa lastbilarna på marknaden, säger DAF:s president Harry Wolters.

I DAF:s produktionsanläggningar i Nederländerna, Belgien och Storbritannien har hundratals arbetsstationer utvärderats och justerats. Uppgifterna har separerats, rutter förändrats och arbetsscheman ändrats. Åtgärder har genomförts för att göra det möjligt för arbetare att hålla ett avstånd på minst 1,5 meter och rengöringsprodukter har gjorts allmänt tillgängliga. Som en försiktighet bär produktionspersonalen nu också ansiktsmasker.

– För tillfället är vi mindre bekymrade över produktionssiffror, säger Harry Wolters. ”Istället är säkerheten för DAF- och Leyland Trucks-anställda vår högsta prioritet. Det är därför produktionsvolymen fortfarande är relativt låg. Vi kommer bara att öka produktionen när det väl är säkert att göra det. Vi är mycket glada över att vi är i stånd att förse våra kunder med lastbilar igen eftersom transport spelar en viktig roll för att samhället ska fungera väl”.

Därför har DAF under de senaste veckorna maximerat sina ansträngningar, tillsammans med sitt omfattande återförsäljarnätverk, för att tillhandahålla service och delar till sina kunder. Till exempel håller alla DAFs verkstäder öppna och kundservice är tillgänglig 24 timmar om dygnet.