Sveriges Innovationsriksdag 2020 samlar svensk innovation

Sveriges Innovationsriksdag 2020 arrangeras i Skellefteå och har temat den Nya Industrins Växtplats.

Sveriges Innovationsriksdag 2020 samlar ekosystemet för svensk innovation i Skellefteå 21 - 23 april. Den Nya Industrins Växtplats är temat för SIR20 där samverkan, hållbarhet och innovation står i fokus. Sveriges Innovationsriksdag arrangeras för tionde året i rad av Swedish Incubators & Science Parks ihop med årets medarrangör Skellefteå Science City.

– Under Sveriges Innovationsriksdag samlar vi medlemmar, politik, näringsliv, akademi och offentlig sektor för att samverka, nätverka och påverka utvecklingen av svensk innovation. Tillsammans skapar vi morgondagens näringsliv, hittar smarta lösningar på samhällets stora utmaningar och stärker Sveriges konkurrenskraft, säger Kajsa Hedberg, vd Swedish Incubators & Science Parks

​​Värd för årets upplaga av Sveriges Innovationsriksdag är Skellefteå Science City som sätter den regionala prägeln på programmet. Under de senaste åren har Skellefteå gjort betydande avtryck på regional, nationell och internationell innovation genom rika naturtillgångar, starkt entreprenörskap och fantastisk innovationskraft.

​– I Skellefteå etableras just nu framtidens industri. Några av framgångsfaktorerna är ren energi, entreprenörskap i världsklass samt en vilja till samverkan. Vi vidareförädlar traditionell basindustri och utvecklar ny industri där spel är särskilt spännande med en hög grad av innovation! Vi önskar alla varmt välkomna till Sveriges Innovationsriksdag i Skellefteå för att ta nästa steg i utvecklingen av ett hållbart samhälle, säger Johnny Högberg, vd Skellefteå Science City.