Smarta kedjehjul för effektivare underhåll

Sammy Pergament, Eva-Lena Bergkvist och Nicklas Jadinge satsar framåt. Foto: Nordic Quick Systems

Under sommaren 2019 tog Nordic Quick Systems in fem miljoner kronor från nio investerare. Sedan dess har bolaget bland annat skapat ett nytt kommunikationskoncept i samarbete med varumärkesbyrån Oh My.

Kedjehjulen som Nordic Quick Systems har utvecklat lanserades 2015. Sedan dess har de levererats till många industriella verksamheter, såsom bland annat sågverk, värmeverk och pappersbruk, runtom i Norden. Den patenterade lösningen genererar snabbare, säkrare och billigare underhållsarbete för tung industri.

På senare tid har bolaget påbörjat utvecklingen av nya produkter för att bättre kunna tillgodose kundernas behov. I december 2019 lanserades en slitagevarnare som informerar kunden när slitagedelarna på kedjehjulen bör roteras eller bytas. Bolaget har även mottagit 75 000 kr från LIGHTer, en branschöverskridande arena med syfte att stärka konkurrenskraften och skapa hållbar tillväxt för den svenska industrin, för att utveckla en ny typ av kedja.

– I vår agila organisation finns det stora möjligheter att innovera och snabbt anpassa vårt produktutbud efter kundernas utmaningar. Vår patenterade lösning går att applicera på all möjlig typ av kedjedrift, samtidigt som vi ser stor potential i kompletterande produkter. Det är otroligt kul att LIGHTer har valt att finansiera ett av våra projekt. Vi ser fram emot att kunna lansera den nya kedjan under 2020, säger Sammy Pergament, delägare och sälj- och marknadsansvarig.

För att öka takten ytterligare har Nordic Quick Systems även rekryterat en erfaren säljare, Eva-Lena Bergkvist, som i första hand kommer att adressera den svenska marknaden. Bolaget har dessutom inlett dialoger med återförsäljare och potentiella licenstagare utanför Sveriges gränser.