Trepartssamarbete bakom lyckat automationsprojekt

Martin Andersson, Sandströms Elfirma, Daniel Lundqvist, Elektroskandia och Henrik Sandelin, Rowall vid transportbandet på D.A Mattssons Tipp och återvinningsanläggning.

D.A. Mattssons Tipp och återvinningsanläggning i Upplands Väsby har installerat en ny el- och automationlösning. Det blev ett trepartssamarbete mellan Elektroskandia, som levererade materiel, Rowall Svenska AB, konsult som konstruerade och byggde apparatskåp för styrningen och Sandströms Elfirma, som ansvarade för hela projektet och utförde installationen.

I Upplands Väsby utanför Stockholm ligger en av Europas mest moderna återvinningsanläggningar, som drivs av familjeföretaget D.A. Mattsson AB. Här tar man emot schaktmassor och naturmaterial, samt förädlar och säljer återvunna produkter och jord. Dessutom hyr företaget ut upplagsmark och lagerlokaler.

Sedan många år tillbaka samarbetar D.A. Mattsson med Sandströms Elfirma.

- De är en stor kund till oss och vi har i princip en eller ett par montörer hos dem varje dag för olika typer av elarbeten, säger Anders Nyström, platschef och projektledare på Sandströms Elfirma och fortsätter:

- För några år sedan investerade de i en så kallad våtsiktsanläggning med vilken de på ett effektivt sätt kan tvätta och sortera schaktmassor och naturmaterial som återvinns för vidare försäljning. De erbjuder bland annat sand, grus och singel.

D.A. Mattsson har en stor verksamhet och tar emot mellan 400 och 500 lastbilar med schaktmassor varje dag. Den materiel som tvättats körs därefter ut med dumpers och sorterats på olika platser inom återvinningsanläggningen. För att effektivisera verksamheten ytterligare och slippa köra material med fordon inom anläggningen valde man att investera i ett transportband. Transportbandet är 15 meter över mark, går cirka 300 meter från våtsiktsanläggningen där ett tvärband om 200 meter tar vid. Detta tvärband kan röra sig fram och tillbaka. Från detta tvärband ska sedan den tvättade materielen sorteras och tömmas ner i olika högar på marken.

- I samband med detta blev vi kontaktade för att dels sköta elinstallationen dels ta fram en automationslösning för styrning av transportbandet. Jag ringde Jari Heinänen, teknisk innesäljare på Elektroskandia, för att kolla om han kunde hjälpa oss med den materiel som krävdes. Vi köper det mesta inom el från Elektroskandia då de ger god support, har bra lagerhållning och sen har vi också nära att åka och hämta elmateriel hos dem i Rotebro, säger Anders Nyström.

- När det gällde vanligt elmateriel som kabel, kabelstegar, belysning etc. var det inga problem. Men då det gällde automationslösningen så bollade jag frågan vidare till Daniel Lundqvist, som är teknisk KAM Automation på Elektroskandia, säger Jari Heinänen.

 

Daniel Lundqvist tog kontakt med Martin Andersson, montör på Sandströms Elfirma, och tillsammans gick de igenom krav och önskemål.

 

- Automation blir mer och mer vanligt, samtidigt är det ett lite nytt område för många elinstallatörer. På Elektroskandia är vi duktiga på materiel och logistik men vi vill också tillföra kompetens och göra det lättare för elfirmor att ta sig an automationsprojekt. I det här fallet behövde vi dock ta hjälp utifrån för att kunna leverera en komplett automationslösning till projektet, säger Daniel Lundqvist.

 

Bland de automationsprodukter som styrskåpet utrustats med märks Siemens Simatic PLC, S71200, Operatörspanel TP700 Comfort, 4 st Sinamics G120 frekvensomriktare (3kW, 4kW, 15kW) 2 st huvudkontaktorer säkerhetsrelä, 4 st säkringar och 4 st motorskyddsbrytare och en Tosibox router.