Securitas förvärvar säkerhetsföretag i Spanien

Securitas förstärker sin position i Spanien. Foto: Techco

Securitas förstärker sin position på den elektroniska säkerhetsmarknaden i Spanien genom förvärvet av Techco Security, ett ledande företag inom elektronisk säkerhet. Förvärvspriset beräknas till 230 miljoner kronor.

Techco Security erbjuder ett brett utbud av integrerade säkerhetstjänster inklusive installation, underhåll och fjärrbevakning samt passerkontroll, elektronisk larmövervakning och brandskydd, och servar kunderna genom två övervakningscentraler i Madrid och Barcelona. Företaget har ca 520 anställda med en stark närvaro i Spanien och Portugal. Techco Security hade en årlig försäljning på 520 miljoner kronor under 2018.

– Vi är glada att kunna hälsa Techco Securitys team och kunder välkomna till en spännande resa tillsammans med Securitas. Förvärvet av Techco är en viktig milstolpe i omvandlingen av vårt företag. Vi kommer att få en ännu starkare position att leverera kvalitativa tjänster inom elektronisk säkerhet till våra kunder från, och vi kommer fortsätta att växa affären tillsammans med teamet, säger Jorge Couto, divisionschef för Security Services Ibero-America.