Hexagon stärker sin produktportfölj inom smarta fabrikslösningar

Volume Graphics används inom fordon-, flyg- och elektronikindustrin. Foto: Volume Graphics

Hexagon, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, tillkännagav idag att man tecknat avtal om att förvärva Volume Graphics, en marknadsledande aktör inom mjukvara för industriell skiktröntgen.

Volume Graphics har mer än 20 års erfarenhet av mjukvaruutveckling. Företagets avancerade analys- och visualiseringslösningar möjliggör för användaren att skapa tredimensionella återgivningar av skannade objekt, och se såväl intern som extern struktur. Med hjälp av skiktröntgen kan användaren mäta, undersöka och få detaljerad information om insidan eller dolda delar av komplicerade objekt utan att göra fysiska ingrepp eller förstöra dess funktion.

– Volume Graphics erbjuder verktyg inom skiktröntgen för en lång rad tillämpningar – från identifiering och analys av skador eller brister till så kallade reverse engineering-applikationer. Vi ser fram emot att kombinera våra produkter och lösningar så att våra kunder kan säkerställa bästa möjliga produktkvalitet från utveckling till produktion. Industriell skiktröntgen blir i allt större utsträckning en essentiell tillgång för tillverkare i takt med att allt fler branscher använder sig av 3D-printing. Genom förvärvet stärker vi vår portfölj inom detta tillväxtområde, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Volume Graphics mjukvara används av en lång rad globala kunder inom fordon-, flyg- och elektronikindustrin. Bolaget grundades 1997 och har cirka 160 anställda runt om i världen med huvudkontor i Heidelberg i Tyskland. Mjukvaran levereras till kunder i över 50 länder genom dotterbolag i Japan, Singapore, Kina och USA samt ett omfattande nätverk av återförsäljare.