Spårsändare löser verktygssvinnet

Även mindre verktyg kan förses med spårsändare. Foto: ABAX

Att spåra verktyg är ett av de bästa alternativen man kan välja för att undvika att förlora företagets verktyg och maskiner. Därför har ABAX utvecklat Mini, som ger möjligheten att spåra sina investeringar. De små spårsändarna har en liten och händig storlek som passar lika bra i verktygslådan som på en stege.

För större maskiner är utrustningskontroll lösningen. Ett system som inte bara registrerar var maskinen befinner sig, men också ger en komplett översikt över användningen, vilket är viktigt för att få korrekt fakturering till kunder, kontroll över slitage och serviceavtal.

En god vana att införa i slutet av varje arbetsdag är att se igenom en checklista över verktygen i slutet på dagen. Räkna verktygen och skapa en översikt, gå gärna runt på byggarbetsplatsen, hos kunden eller i verkstaden för att dubbelkolla att ingenting har blivit glömt.

För utrustningskontroll av maskiner rekommenderas en driftslogg som visar exakt hur mycket och när utrustningen används. Därmed finns det enkla sätt att vara säker på att verktyg är på en specifik plats, även när dom delas med andra. Särskilt särskilt för den som driver egen firma och där inkomsten hänger på att ha rätt verktyg på plats.