Polygon förvärvar saneringsföretaget Hedberg i Borlänge

Hedberg är en lokal marknadsledare inom rivning och brandsanering av fastigheter. Foto: Polygon

Polygon Sverige  har idag tecknat ett bindande avtal om att förvärva Saneringsfirman Hedberg  i Borlänge. Saneringsfirman är en mycket stark aktör i Dalarna när det gäller sanering av byggnadsskador. Företaget har kontor i Borlänge, Ludvika och Mora och arbetar mot byggare, kommunala och privata fastighetsbolag samt försäkringsbolag i regionen.

Företaget som grundades för 10 år sedan har haft en mycket stark utveckling och idag finns drygt 30 anställda i bolaget. Grundaren Olle Hedberg, med 30-års erfarenhet i branschen, har tillsammans med Susanne Gillerås och övriga medarbetare skapat en lokal marknadsledare inom rivning och brandsanering av fastigheter. När nu Olle och Susanne väljer att lämna över stafettpinnen är Polygon ett naturligt val.

– Vi har länge velat utveckla vårt erbjudande till att innefatta även fukthantering, eftersom kunderna efterfrågat en helhetslösning”, berättar Olle. “Att nu bli en del av Polygons starka varumärke och kunna ta tillvara på möjligheterna fuktexpertisen innebär gör oss kompletta som skadeserviceföretag här i Dalarna, säger han.

Polygon Sveriges vd, Thomas Perman, ser också stora möjligheter i att skapa ett helhetserbjudande till kunderna i regionen.

"Genom förvärvet av Saneringsfirman breddar vi kundbasen och kan erbjuda våra kunder skadehantering från ax till limpa”. Dessutom är jag väldigt glad att Olle fortsätter som chef för verksamheten och tillsammans med Polygon tar verksamheten till sin fulla potential. Jag ser personligen fram emot att jobba med Olle som är otroligt uppskattad av sina beställare, uttrycker Thomas.