Instalco växer i Göteborg

Instalco köper Tingstad Rörinstallation. Foto: Instalco

Installationskoncernen Instalco expanderar inom VS-området i Göteborg genom förvärv av Tingstad Rörinstallation. Tingstad Rörinstallation har 24 anställda och driver verksamhet i Göteborgsområdet. För verksamhetsåret 2018/2019 var omsättningen cirka 65 miljoner.

– Tingstad Rörinstallation passar mycket bra in i Instalcomodellen och vi tror på ett mycket gott samarbete med våra övriga bolag. Tingstad Rörinstallation är ett väl etablerat och stabilt bolag som stärker vår position inom VS i Göteborgsområdet, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Väst.

2004 startade Mikael Fasnacht Tingstad Rörinstallation som utvecklats och vuxit kontinuerligt genom åren. Bolaget utför både totalentreprenader och utförandeentreprenader samt även service och eftermarknad. De har specialiserat sig på större kylcentraler, bergvärmeanläggningar samt om- och nybyggnad av kommersiella fastigheter. Kunderna är byggnadsföretag, såväl stora som lokala byggföretag som exempelvis Vestia Construction Group, Kålltorps Bygg samt fastighetsförvaltare och stat och kommun.

– Genom att gå med i Instalco får vi nya möjligheter till större uppdrag och att möjlighet att kunna utveckla bolaget och vår personal för framtiden. Vi ser fram emot att ingå i ett större lag som både kan stötta, sporra och tävla mot varandra, säger Mikael Fasnacht, vd på Tingstad Rörinstallation.