SSC Öhn tillsätter ny vd

Tillverkningen vid SSC Öhns är högt digitaliserad. Foto: SSC Öhn

De tre företagen SSC Öhns Snickeri i Umeå, Sävar Snickerifabrik och Sävar Metall en ny vd. Det är SSC Öhns styrelseordförande Peter Forssell som nu blir koncernchef och vd för de tre företagen som ingår i koncernen med anor från 1937.

Peter Forssell har en lång erfarenhet inom träindustrin. Under elva år, 2003-2014, hade han rollen som vd för SSC Skellefteå. 2014-2017 var han vd för Västerbottens Handelskammare och de senaste två åren har Peter Forssell varit med och byggt upp företaget Prevly i Sikeå som är ledande i Sverige när det gäller klövvård.

– Det känns fantastiskt inspirerande att få arbeta med de här tre expansiva företagen och med ägare som jag trivs mycket bra tillsammans med. Härligt också att få återvända till träindustrin där jag har en stor del av mitt hjärta, säger Peter Forssell.

Han tar vid som vd efter de tre familjeföretagens ägare Ulf, Fredrik och Mikael Söderlund som haft det uppdraget i var sitt bolag i koncernen.

– Vi är jättenöjda med den här rekryteringen. Genom samarbetet i styrelsen har vi sett att Peter har ett spännande strategiskt tänkande inom ett område som han har en bred erfarenhet från och han har också ett lugn som vi uppskattar. Nu kan vi ägare istället koncentrera oss på säljarbetet, berättar Ulf Söderlund som tidigare var vd för Sävar Snickeri.

En stor förändring skedde i mars i år när SSC Öhns verksamhet flyttades från Umeå till de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna i Sävar. Detta gjordes för att öka synergieffekterna mellan förtagen. Flytten ingår som en del i en större strategi med målet att effektivisera företagens arbetsprocesser, kunna utveckla produktportföljen och attrahera fler kunder.

– Flytten gick i det närmaste smärtfritt och under sommaren har vi investerat i en ny lackanläggning där vi använder vattenbaserade färger vilket gjort att vi kunnat minska användningen av lösningsmedel med cirka 90 procent. Detta har inneburit ett lyft både för den yttre miljön och för arbetsmiljön samt att vi höjer kvaliteten på våra målade produkter, säger Ulf Söderlund.