Specialmodell firar Porsche-klubbarnas 60 år

Bild: Porsche

Porsche firar att det gått 60 år sedan 13 tyska ägare av märket grundade världens första Porsche Club med en jubileumsutställning i Porsches nya muséum i Stuttgart. På specialutställningen som pågår fram till den 26 augusti 2012 visas tolv exklusiva bilar, mycket ovanliga fotografier, personliga dokument och klubbmedlemmars samlingar.

Den tyska sportbilstillverkaren passar också på att tacka klubbmedlemmarna för deras lojalitet och djupa engagemang genom årtiondena och det gör Porsche genom att presentera en exklusiv Porsche 911 Club Coupé som endast kommer att tillverkas i 13 exemplar. Specialmodellen som baseras på 911 Carrera S kommer uteslutande att erbjudas till klubbmedlemmar och den visas för första gången i Porsches museum.

Med en mycket komplett utrustning och den nyutvecklade uppgraderingen "Powerkit" som ökar effekten till 430 hk, med SportDesign-paket och den mycket påkostade inredningen, Porsche Exclusive, har möjligheten till individualisering utnyttjats till det yttersta.

911 Club Coupé är lackerad iden gröna färgen "Brewster Green". 20-tumsfälgarna, SportTechno, är lackerade i samma färg. Dekor som skapas för varje enskild ägare understryker 911 Club Coupés exklusivitet. Det gör också det belysta insteget med modellbeteckningen och logotypen till 60-årsjubiléet.

Klubbmedlemmar har tid på sig fram till den 16 juli 2012 för att registrera sin rätt att köpa en av de tolv kvarvarande unika bilarna. De tolv vinnarna kommer därefter att utses genom en kontrollerad dragning. Det svenska priset blir 1 651 500 kronor.

Porsche Muséet visar dessutom, som en del av "60 years of the Porsche Club", en Porsche 911 T Coupé. Förra året fick experterna på Porsche Classic i uppdrag av Porsche Club of America att restaurera en 1973 års modell av en amerikansk version av 911 T Coupé under mottot "Revive the Passion."

Den här unika bilen lottades ut bland medlemmar i den amerikanska Porsche-klubben.