Underhållsstopp på Metsä Board Husum

Fotot: Force Technology

Metsä Board Husum hade underhållsstopp under ett par veckor i maj, och FORCE Technology var med och utförde oförstörande provning.

– Vi provade med olika metoder - röntgen, ultraljud, penetrant, magnetpulver, visuellt och vakuum, berättar Göran Andersson på Force Technology.

Han var en av tretton provningstekniker från Force Technology som under ett par veckor i maj 2014 jobbade intensivt med kontroller. Rörledningar, cisterner, tankbottnar och reparationer kontrollerades med oförstörande provning.

Jan Östensson på Metsä Board Husum berättar att i år var det extra fokus på säkerheten och att all personal hade rätt skyddsutrustning. Det var en utmaning då det rör sig om 700 inhyrda personer på samma gång. Speciellt fokus var det på skyddsglasögon.

- Det har fungerat som förväntat, vi har planerat noga i förväg och det har underlättat, säger Jan.

 

Patrik Wiklund, underhållsingenjör på Metsä Board Husum, säger att samarbetet med entrepenörerna har varit bra. En viktig del är en tät kommunikation. Varje morgon träffas alla entrepenörer och Metsä Board Husum för att gå igenom läget. Det kan till exempel handla om resultat från nattens röntgenprovningar som kan påverka det kommande arbetet.