Helene Rinstad vald till ny styrelseordförande Almi Värmland

Foto: Almi

Det är första gången som en kvinna valts som ordförande i Almi Värmlands styrelse. Helene arbetar för närvarande med ett internationellt infrastrukturuppdrag i Norge och kommer den 1 juni att tillträda tjänsten som vd på Karlstads Elnät. Under drygt åtta år var hon vd för LBC Frakt i Värmland och dessförinnan innehade hon flera vd-poster inom Telenor-koncernen.

Helene kommer ha god nytta av att ha varit ledamot i Handelkammarens styrelse från 2002 fram till 2011 och dess styrelseordförande från 2008 samt att hon varit ledamot av SEBs lokala styrelse i Karlstad. Hon har god erfarenhet av det värmländska näringslivet, ett flertal olika branscher och av internationellt arbete.

– Det är bra för Almi och för Värmland att få tillbaka en resurs som Helene till Värmland, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd för Almi.

– Företag och människor som vågar och vill utvecklas är avgörande för Värmlands framtid. Almis möjlighet att finansiera expansion och satsningar är unik och som ordförande i Almis styrelse får jag möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för tillväxt och konkurrenskraft hos de värmländska företagen, säger Helene. Under innevarande år har jag deltagit i programmet Styrelsekraft så jag vet, av egen erfarenhet, att Almis kunderbjudanden är av god kvalitet.