Tar kontrakt på produktionssystem i Taiwan

Foto: TC TECH

Tillverkar Light Guide Plates till LCD-skärmar

TC TECH Sweden meddelar att bolaget har tecknat avtal med en kund i Taiwan om leverans av ett andra TCP 150-system, inklusive roll-to-sheet-matning, för produktion av högpresterande LGP:er, Light Guide Plate, till LCD-skärmar. Leveransen beräknas påbörjas i december 2018 och avräknas senast under det första kvartalet 2019. Bolaget har tidigare meddelat om kundens intention att teckna avtal om leverans av ett andra system efter slutgodkännande av den första leveransen.

– Att kunden i princip omgående efter slutgodkännande av det första systemet går vidare med den andra leveransen visar att det finns ett betydande behov på marknaden att kunna tillverka LGP:er med den marknadsledande kvalitet som TCP 150 levererar. Det är även ett bevis på att vi har lyckats bygga upp ett starkt förtroende under testnings- och intrimningsfasen, samt att vårt system har nått en industriell kvalitetsnivå, säger TC TECHs vd Alexander Luiga.

Bolagets skiftar nu huvudfokus från omfattande utvecklingsarbete till mer marknadsbearbetning, inklusive intensifierad applikationsutveckling samt fortsatt arbete med att ta fram prover och demonstrera TCP 150-systemet för potentiella kunder.