Öppnar Tech Center i Göteborg

Foto: Kuka

Skapar nya möjligheter för svensk industri

KUKA Tech Center är anläggningar, man kan testa företagets robotar. Tech Centers finns redan på en rad olika platser i världen och nu har KUKA:s första Tech Center i Norden öppnats i Göteborg. Ansvarig för KUKA Tech Center i Göteborg är Andreas Verga, som de senaste två åren varit stationerad i USA.

– Närmast kommer jag från en tjänst som Technical Account Engineer på KUKA i San Fransisco. Där har jag jobbat med de flesta stora tech-företagen i Silicon Valley, säger Andreas Verga, som är utbildad inom automation och utveckling och anställd på KUKA sedan 2008 och som nu alltså flyttar tillbaka till Göteborg.

Olika KUKA Tech Centers i världen är specialiserade för särskilda branscher exempelvis atomkraft, svetsning eller elektronik. Men det nordiska centret i Göteborg har en allround inriktning, med möjlighet att ge service åt olika industrigrenar.

För Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic, skapar på KUKA Tech Center i Göteborg nya möjligheter för svensk industri. Placeringen är enligt honom strategiskt helt rätt, med närheten till företagen inom fordon samt läkemedels- och medicintekniska företagsklustren i Göteborg. Han är också nöjd med att Andreas Verga ska driva och ansvara för utvecklingen av centret. 

– Med sin tidigare bakgrund inom bolaget och sina erfarenheter från USA är han helt rätt person för uppdraget. Vi är glada över att ha Andreas Verga tillbaka hos oss här i Göteborg, säger Joacim Lorentsson.