XMReality och Semcon inleder ett strategiskt samarbete

Foto: XMReality

Ska integrera digitalt innehåll i XMReality Remote Guidance

XMReality meddelar att man tecknat ett partneravtal med Semcon, en internationell ledare inom digitalisering av information och framställning av digitalt innehåll.

Semcon har upplevt en ökad efterfrågan på digitalt och interaktivt innehåll från sina kunder och har gjort kraftiga investeringar i AR/VR-teknik för att visualisera information. Partnerskapet ger Semcon rätten att marknadsföra och erbjuda XMReality Remote Guidance och XMReality rätten att distribuera och visualisera innehåll från Semcon i XMReality Remote Guidance. Genom detta breddas XMRealitys erbjudande till att omfatta en lösning där teknisk digital information och instruktioner, till exempel serviceinstruktioner, kan visualiseras - vilket ger användare möjlighet att arbeta smartare.

– Vi är mycket glada över att starta samarbetet med Semcon. Deras expertis i att visualisera information är en perfekt matchning med vårt AR-baserade verktyg för vägledning på distans, XMReality Remote Guidance. Avtalet ligger helt i linje med vår strategi att arbeta med företag som tillför mervärde till vårt erbjudande”, säger Johan Castevall, vd för XMReality.

– Tillsammans med vår expertis inom produktinformation skapar vårt samarbete nya möjligheter för våra kunder och deras slutanvändare. Med AR blir det ännu enklare att supporta till exempel servicetekniker genom att enkelt dela och visualisera rätt information vid rätt tidpunkt”, säger David Sondén, Sverigechef för affärsområdet Product Information på Semcon.

– Våra kunder ligger i digitaliseringens framkant. Erbjudandet tillsammans med Semcon ger våra kunder möjlighet att differentiera sig inom digital service. Semcon är en viktig partner i vårt digitala ekosystem”, avslutar Johan Castevall.