Nytt innovationscenter för mejerinäringen

Foto: Arla
Foto: Arla

Investering på 36,3 miljoner euro

Genom investeringar i forskning och utveckling visar Arla att företaget tror på en framtid för mejerinäringen. Förra året öppnade Arla Innovation Centre (AIC) i Skejby, Danmark. Med en investering på 36,3 miljoner euro så tar Arla nu ytterligare ett steg genom att skapa en samlingspunkt for forskning om mjölk och vassle.

– Världens befolkning växer i antal och därmed ökar behovet av hälsosam och hållbar mat. Arla vill vara en del av lösningen. Vi vet att mejeriprodukter kan spela en viktig roll för att säkra en hälsosam och balanserad kost för människor runt om på vår planet. Med detta innovationscenter så ska vi med forskning och teknisk utveckling använda den fulla potentialen av mjölken, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Investeringen i det nya innovationscentret, som ska invigas under 2021, godkändes nyligen av Arlas styrelse som en del i Arlas innovationsstrategi. Anläggningen blir en del av Arla Foods Ingredients (AFI) som genom forskning förvandlat det som tidigare ansågs som en restprodukt till en högkvalitativ ingrediens som används bland annat i mjölkersättning, sportnäring, hälsokost och drycker.

– Våra kunder letar hela tiden efter nya lösningar som passar till konsumenternas efterfrågan. Vårt fokus är att utforska alla delar av mjölken och vassle. Tillsammans med våra kunder så kommer vi kunna utveckla fler spännande produkter som möter deras behov när det gäller näring till barn, idrottare, patienter och konsumenter, säger Henrik Andersen, ansvarig för Arla Foods Ingredients.