Huaweis smartphones säljer bättre än Apples

Foto: Huawei

Har gått om Apple i försäljningen av smartphones

Huawei nått en viktig milstolpe när de nu gått om Apple i försäljningen av smartphones. Företaget har mycket av framgångarna att tacka flaggskeppstelefon P20 Pro som varit en stor försäljningssuccé.

Resultatet från andra kvartalet under 2018 visar att Huawei, för första gången någonsin, är den näst största smartphoneleverantören i världen. Med en stabil årlig tillväxt på 41 procent på den globala försäljningen under de senaste åren har Huawei kunnat nå denna milstolpe.

Företaget växte från att leverera 38,4 miljoner mobiltelefoner under andra kvartalet 2017, till rekordsiffran 54,2 miljoner under andra kvartalet 2018. Tillväxten i regionen CEE & Norden har ännu mer imponerande siffror med en 56 procentig ökning för samma period.

– Jag kan inte understryka nog hur viktigt det här är för oss. För vissa är detta bara siffror men för oss är detta ett kvitto på vårt hårda arbete och att ta ytterligare ett steg upp på prispallen är oerhört tillfredsställande. Det är helt enkelt ett konkret bevis på vårt engagemang och vår förmåga att anpassa oss kundernas behov. Vi kommer att göra vårt bästa för att fortsätta på samma sätt, säger Yanmin Wang, vd för Huawei Consumer Business Group CEE & Norden.