Hexagon köper säkerhetsföretag

Foto: Guardvant

Stärker sin portfölj av säkerhetslösningar

Hexagon tillkännager förvärvet av Guardvant, en erkänd ledare inom operatörsäkerhetslösningar. Guardvants flaggskeppslösning, OpGuard, används för att upptäcka och reagera på trötthet och distraktion hos föraren, som är den vanligaste underliggande orsaken till olyckor.

– Guardvants engagerade och erfarna team tillsammans med Hexagon blir en perfekt kombination. Vi delar visionen att förarassisterande lösningar är väsentliga för säkra, effektiva och produktiva verksamheter, oavsett om det gäller gruvdrift, byggnation, jordbruk eller någon annan bransch som medför utmaningar och risker för operativa fordon, säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

– Vår kombinerade expertis gör det möjligt för oss att bättre möta de allt vanligare säkerhetsmålen om noll olyckor på arbetsplatsen, samtidigt som vi bidrar till en naturlig övergång till helt autonoma system. Det här är viktigt eftersom fler och fler av våra kunder visar intresse för autonoma teknologier - en trend där vi har en unik position.