Microsoft investerar 5 miljarder dollar i IoT

Arkivbild

Ser exponentiell tillväxt

Microsoft kommer att investera 5 miljarder dollar IoT de närmaste fyra åren. Företagets mål är att ge varje kund möjlighet att transformera sina verksamheter in i IoT-världen.

Microsoft ser nu en ökad adoption och exponentiell tillväxt av IoT- så som analytiker har prognostiserat i flera år och som företaget har precis startat. Estimeringar pekar på att IoT kommer att leda till en produktivitetsökning på 1,9 miljarder dollar och 177 miljarder dollar i minskade kostnader år 2020. Denna effekt kommer att vara genomgripande. Den kommer att gälla allt från anslutna hem och självkörande bilar till tillverkningsföretag, smarta städer  och allt däremellan.

Microsoft har investerat i IoT redan innan termen skapades. Idag planerar Microsoft att ägna ännu mer resurser åt forskning och innovation inom IoT och vad som nu händer när det gäller självlärande system.

Microsoft IoT-plattform spänner över moln-tjänster, operativsystem och autonoma enheter och företaget är unikt positionerat för att skapa tillförlitliga lösningar som förbättrar affärs- och kundupplevelser såväl som vardagen för människor.

Källa: Microsoft